• Hannes von Knorring från GRI gästforskare i Tokyo

[2017-09-18] Att vara gästforskare utomlands går inte alltid enligt planerna, men det kan till slut bli bra ändå. Hannes von Knorring reste till Tokyo för att under fem månader studera ett samarbets- och utvecklingsarbete mellan rederier. När han till slut erhöll medel för resan flyttade professorn som skulle varit hans värd till Hongkong, och när han kom till Tokyo visade det sig att den organisation han skulle studera hade lagts ner. Trots det lyckades han samla på sig ett digert material och fick dessutom en god inblick i den japanska hierarkiska samhällsstrukturen.

• Barbara Czarniawska key note speaker at international conference

[2017-08-18] Barbara Czarniawska delivered an introductory keynote speech at EURA 2017 Conference, University of Warsaw, 21-24.06. The theme of the conference was "Cities locked in networks" and the title of Barbara Czarniawska¿s speech was ¿The mediated city: Cities in media and media in the city¿.

• GRI och CFK flyttar ihop

[2017-06-26] Centrum för konsumtionsvetenskap, CFK, är ett nationellt centrum för konsumtionsvetenskap, men också ett program inom GRI. I över tio år har GRI och CFK legat på olika adresser, men nu har vi flyttat ihop igen. 19-20 juni gick GRI:s flyttlass till Viktoriagatan 13, där nu GRI och CFK disponerar hela plan 3 och en korridor på plan 4.

• Nytt forskningsprojekt: Att förvalta ett europeiskt kustlandskap

[2017-06-16] Annelie Sjölander Lindqvist och Simon Larsson har beviljats medel från Centrum för hav och samhälle för projektet Att förvalta ett europeiskt kustlandskap i förändring: En fallstudie från den svenska västkusten. Projektet tar sin utgångspunkt i bohuslänska kustsamhällen och undersöker dels hur lokala intressenter kan engageras och delta i beslutsfattande, dels hur värden som lokal kunskap och kulturarv på ett hållbart sätt kan beaktas vid utformandet av policy.

• Guest researchers from Turkey

[2017-05-22] GRI is currently visited by four guest reseachers. Two of them, Mehmet and Filiz Eryílmaz, come from Uludag University in Turkey and will stay at GRI for a year. Mehmet is interested in translation of management knowledge, and Filiz in macroeconomics policies. At GRI they hope to continue their academic progress while getting to know the Swedish academic culture and Sweden in general.