Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny bok: Konstnärliga interventioner löser organisationsproblem

  [2017-12-04] Konstnärliga interventioner är kanske inte något man går och tänker på varenda dag. Men varje år genomförs uppemot tusen konstnärliga interventioner bara i Sverige av en organisation med säte i Göteborg. Ulla Johansson-Sköldberg, pensionerad professor i design management vid Högskolan för konst och design och medarbetare på GRI, har gjort en djupdykning i fenomenet och har nyligen släppt en bok med titeln ¿Konstnärliga interventioner i organisationer ¿ Fallet TILLT, en föregångare i branschen¿.

 • De tre stora hoten mot public service

  [2017-11-17] En fråga som varit aktuell på sistone är hur SVT ska finansieras i framtiden. Finansieringsformen är dock inte det enda problemet. I själva verket står public service inför tre stora hot, vars problematik och lösningar är komplexa och långt ifrån självklara. Det säger företagsekonomen och medieforskaren Maria Norbäck, som följt SVT:s utveckling under de senaste tjugo åren.

 • Nytt forskningsprojekt: Alternativa matmarknader

  [2017-11-16] Christian Fuentes och Maria Fuentes har fått 3 miljoner kronor från Formas för projektet Alternative Food Markets: Promoting new modes of food provisioning and consumption. Projektet pågår i tre år och syftar till att utveckla ny fördjupad kunskap om hur alternativa livsmedelsmarknader kan organiseras, upprätthållas och utvidgas.

 • Nytt forskningsprojekt om bilparkering och hållbar mobilitet.

  [2017-11-16] Ulrika Holmberg från CFK och Frances Sprei från Chalmers tekniska högskola har fått 2,9 miljoner från Formas för det treåriga projektet Parkeringsnormer och mobilitetstjänster för hållbar mobilitet, som genomförs i samarbete med representanter för bostadsbolag och kunskapscentra.

 • Bankkriser: Vem kan man lita på när siffrorna tappar sin innebörd?

  [2017-11-14] Plötsligt ändras spelreglerna. År 2008 går Lehman Brothers, en av USA:s största investmentbanker, i konkurs. Dåliga krediter som finansierat en uppblåst amerikansk bostadsmarknad visar sig finnas i hela banksystemet. Redovisade siffror som tidigare hade målat upp bilder av välmående banker, går inte längre att lita på. Interbankmarknaden ¿ den marknad där banker lånar stora summor pengar av varandra med kort varsel, lån som alla banker är beroende av ¿ dras snabbt ihop. Eftersom bankerna inte vill riskera att sitta med stora lån till en bank som hotas av konkurs stryper de krediterna till flera, men inte alla banker. Men hur gör de valet? Hur bedömer banker varandra under kristider då siffrorna tappar sin innebörd?

Fler nyheter

Sidansvarig: Henric Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gri.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-12-11