• Forskare med när Riksbyggen bygger hållbara bostadsrätter

[2019-09-18] Huset kallas Göteborgs mest innovativa bostadsprojekt. Tre forskare från Centrum för konsumtionsvetenskap har varit med i samarbetsprojektet. Nu är det inflyttning i de nya lägenheterna på Guldheden där allt handlar om att leva och bo hållbart. Solenergi, vindkraft, och klimatsmart betong. - Hela idén förutsätter också att du som bor där, lever på ett hållbart sätt, säger Ulrika Holmberg, forskare.

• Forskning kring etiska appar som ska vägleda konsumenter

[2019-09-11] Forskning kring etiska appar som ska vägleda konsumenter

• The End - den sista boken från Dennis Töllborg

[2019-09-10] The End is To¿llborg¿s 28th and last book. Here he has collected some of the most important essays and speeches done since he started his academic career 1979.

• Transparens ökade samarbetet mellan företag i klädbranschen

[2019-08-22] Intresse för hållbarhetsfrågor och rättviseperspektiv gjorde att Gabriella Wulff valde att studera det svenska jeansföretaget Nudie. När hon började sin studie annonserade företaget en ny vision om att de skulle bli det mest transparenta företaget i världen. Gabriella Wulff börjar på Gothenburg Reserach Institute (GRI) som forskare i september.

• Nytt kvinnoideal skapas av kvinnliga influencers och bloggare

[2019-08-16] Ett helt nytt kvinnoideal visas upp i sociala medier av dagens framgångsrika kvinnliga bloggare och influencers. Det menar Magdalena Petersson Mc Intyre, forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.