• Se film från OMICS 2019

[2019-12-12] Nyfiken på att veta vad som hände under konferensen Organizing Migration and Integration in Contemporary Societies, OMICS 2019, som gick av stapeln 6-8 november? Se vår korta film!

• Nu siktar OMICS på en ny konferens 2021

[2019-12-11] I november anordnade Gothenburg Research Institute (GRI) och Centrum för Global Migration vid Göteborgs Universitet tillsammans konferensen "Organizing Migration and Integration in Contemporary Societies" - OMICS 2019. Forskare från hela världen var inbjudna för att diskutera migration och integration ur olika synvinklar.

• Hur ska detaljhandeln komma ur loopen med ständiga reor och kampanjer?

[2019-11-29] Idag är det Black Friday och inom detaljhandeln ställer sig nog många just den frågan. Gabriella Wulff är forskare vid Gothenburg Research Institute och har precis startat ett nytt forskningsprojekt som handlar om hur detaljhandeln ska bryta mönstret med de ständiga kampanjerna och reorna. - Syftet med min forskning är att se hur detaljhandeln kan fortsätta att vara lönsam, förklarar hon.

• Ny forskning: Vi skäms för våra klädinköp

[2019-11-27] Nu visar en ny studie från Göteborgs universitet att vi istället för att fundera kring hur hållbar klädindustrin egentligen är, riktar kritiken mot oss själva. - Vi mår dåligt över att vi misslyckas med att göra hållbara val när vi köper kläder och skor. Istället för att vända kritiken mot industrin som producerar och tillhandahåller kläder på ett sätt som inte är hållbart, skambelägger vi oss själva, säger Magdalena Petersson McIntyre, forskare.

• Konsumtionsforskning signerad Professor Helene Brembeck

[2019-11-21] Ämnet "konsumtion" har kanske aldrig varit så aktuellt som nu. Under många år har Helene Brembeck, professor vid Göteborgs universitet, arbetat med att utveckla forskningen om konsumtionskultur i Sverige. Nu ordnar Centrum för Konsumtionsforskning ett större seminarium med ledande konsumtionsforskare från hela norden.