Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskningsprojekt för att skapa alternativ till den siffermässiga presentationen i extern redovisning

  [2018-01-17] Siffror säger inte allt om ett företag. Trots det innehåller den externa redovisningen av företag nästan bara siffror. Projektet ¿Extern redovisning och företagens relationer på kapitalmarknaden¿ syftar till att utveckla den externa redovisningen så att den även ska kunna ta in andra beskrivningar.

 • Så påverkas Göteborg av Vision Älvstaden

  [2018-01-11] År 2012 antog Göteborgs kommunfullmäktige en vision för utvecklingen av de centrala stadsdelarna närmast älven ¿ Vision Älvstaden. Den sammanfattas i ¿Öppen för världen¿ och de tre strategierna: hela staden, möta vattnet och stärka kärnan. Nu är arbetet i stadsdelarna igång. Så hur påverkar visionen stadens utveckling? Spelar den någon roll?

 • Konsumtionsrapporten: Restaurangscenen lockar fler kvinnor

  [2017-12-15] Svenska konsumenter spenderar allt mer pengar på restaurang- och kafébesök. Den här konsumtionskategorin ökade med 4,9 procent under 2016 jämfört med 2015. En förklaring är att fler kvinnor går på restaurang ofta. I stort ökade den svenska konsumtionen med två procent under 2016. Det visar statistik sammanställd i Konsumtionsrapporten 2017 som ges ut av Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

 • Ny bok: Konstnärliga interventioner löser organisationsproblem

  [2017-12-04] Konstnärliga interventioner är kanske inte något man går och tänker på varenda dag. Men varje år genomförs uppemot tusen konstnärliga interventioner bara i Sverige av en organisation med säte i Göteborg. Ulla Johansson-Sköldberg, pensionerad professor i design management vid Högskolan för konst och design och medarbetare på GRI, har gjort en djupdykning i fenomenet och har nyligen släppt en bok med titeln ¿Konstnärliga interventioner i organisationer ¿ Fallet TILLT, en föregångare i branschen¿.

 • De tre stora hoten mot public service

  [2017-11-17] En fråga som varit aktuell på sistone är hur SVT ska finansieras i framtiden. Finansieringsformen är dock inte det enda problemet. I själva verket står public service inför tre stora hot, vars problematik och lösningar är komplexa och långt ifrån självklara. Det säger företagsekonomen och medieforskaren Maria Norbäck, som följt SVT:s utveckling under de senaste tjugo åren.

Fler nyheter

Sidansvarig: Henric Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?