• Special Call for Papers: Migrant Entrepreneurship Beyond Place and Space

[2020-02-21] Special Call for Papers: Migrant Entrepreneurship Beyond Place and Space: A Call to Explore the Roles of Family Across Borders and Contexts Journal of Enterprising Communities: People and Places in the Global Economy.

• Ointresse bland kommunpolitiker ett hot mot svenskt dricksvatten

[2020-02-12] Vårt dricksvatten är inte en prioriterad fråga bland kommunala politiker och tjänstemän. Det visar forskning vid Göteborgs universitet som även pekar på de konsekvenser detta kan få, som att gamla reningsverk och rör inte ersätts för att dricksvattenförsörjningen ska fungera i framtiden.

• Ny period för Centrum för Konsumtionsforskning

[2020-01-31] Centrum för konsumtionsforskning (CFK) har fått ytterligare 6 år vid Göteborgs universitet. Den nya verksamhetsperioden sträcker sig fram till december 2025. ¿ Jag ser verkligen fram emot att utveckla konsumtionsforskningen vidare i en tid där konsumtionens betydelser blir allt viktigare att förstå, såväl i vardagslivet som på ett globalt plan, säger Magdalena Petersson McIntyre, forskare.

• VR-medel till projekt om kommunernas roller för arbetsmarknadsintegration

[2020-01-23] Emma Ek Österberg, Maria Norbäck, Patrik Zapata och María José Zapata Campos från Förvaltningshögskolan och Handelshögskolan (GU) har beviljats medel för ett fyraårigt forskningsprojekt om arbetsmarknadsintegration.

• Föreläsningar på webben med våra forskare- om gränslös arbetsmarknad

[2019-12-20] Digitaliseringen har på snabb tid förändrat vårt arbetsliv. Matchning och temporära uppdrag blir allt vanligare. Det nya kallas för "gig-ekonomi". Hur påverkar detta arbetsmiljön? Hur ska man som företag lyckas rekrytera på en global marknad? Hur ska människor få ett hållbart arbetsliv i allt detta nya? Två av våra forskare på Gothenburg Research Institute, Maria Norbäck och Nanna Gillberg medverkade på Prins Bertil seminariet som Handelshögskolan i Göteborg anordnade. Föreläsningarna går att se här i efterhand.