Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nanomaterialens risker och regleringar

  [2018-01-31] Vattenresistenta ytbeläggningar, fettfria förtjockningsmedel, hudkräm som absorberar solljus, individanpassade mediciner och i framtiden kanske material som kan växa ihop med nervceller. Nanoteknologin öppnar ett spektrum av möjligheter. Men vilka risker finns och hur ska användningen av de nya materialen regleras? I projektet Framtidens nanoteknologi har Simon Larsson och hans kollegor undersökt olika aktörers syn på nanoteknologins risker och regleringar.

 • Risk - ett mångtydigt begrepp

  [2018-01-29] Risk är ett begrepp som ofta används på olika sätt i vardagen. Men när myndigheter skriver om risk händer det att de ger riskbegreppet en entydig definition och sedan inte använder det enligt den definition de gjort. Detta gör att myndigheters kommunikation kring risk inte alltid är så tydlig som den skulle behöva vara. Max Boholm och hans kollegor har studerat myndigheters definitioner av risk inom ramen för forskningsprojektet Svenska myndigheters riskkommunikation.

 • Paneldebatt om integration i riksdagen

  [2018-01-26] I tisdags var Andreas Diedrich, programansvarig för forskningsprogrammet Organizing integration, i riksdagen och deltog i en paneldebatt om integration. Samtalet utgick från en förhandsvisning av dokumentärserien ¿Det goda landet¿ som börjar sändas den 31 januari i SVT. Panelsamtalet arrangerades av de två riksdagsledamöterna Robert Hannah (L) och Amine Kakabaveh (V).

 • Ny forskarblogg om digital konsumtion

  [2018-01-23] Konsumtionen blir alltmer genomsyrad av digital teknologi och digitala lösningar. Idag är smartphones, appar, sociala medier och QR-koder en integrerad del av konsumtionen. Detta får såväl sociala och kulturella som ekonomiska konsekvenser och digital konsumtion är därför ett område som intresserar många forskare.På Centrum för konsumtionsvetenskap finns projektet Digcon ¿ digitaliseringen av konsumtionskulturen, och detta projekt har nu fått sin egen blogg: digitalkonsumtion.com

 • Forskningsprojekt för att skapa alternativ till den siffermässiga presentationen i extern redovisning

  [2018-01-17] Siffror säger inte allt om ett företag. Trots det innehåller den externa redovisningen av företag nästan bara siffror. Projektet ¿Extern redovisning och företagens relationer på kapitalmarknaden¿ syftar till att utveckla den externa redovisningen så att den även ska kunna ta in andra beskrivningar.

Fler nyheter

Sidansvarig: Henric Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gri.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-02-18