Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dennis Töllborg beviljas medel för forskning inom rättsvetenskap

Nyhet: 2017-01-26

Torsten Söderbergs stiftelse har beviljat Dennis Töllborg 500 000 kronor under 4 år för fortsatt forskning inom rättsvetenskap. Han planerar bland annat att ge ut två nya böcker.

2012 beviljades Dennis Töllborg 400 000 kronor av Torsten Söderbergs stiftelse till stöd för självständig forskning. Sedan dess har han bland annat givit ut böckerna Pams Plats, Det går tydligen an och Ruinerna hävdar att byggnaden var vacker. Under åren som kommer planerar han två nya böcker.

– I den ena ska jag gå igenom allt jag har publicerat på svenska från 1979 fram till i dag, för att se om det finns någon linje. Om jag har utvecklats eller degenererat. Den andra boken har ett liknande upplägg men i den går jag igenom mina engelska publikationer, säger Dennis Töllborg.

Han ska även skriva om ”need-to-know”-rörelsen som bland annat finns i Sydafrika.

– Den handlar om att ge personer som inte kan komma in i akademin, till exempel fattiga, en möjlighet att ändå ta del av viktig information om det som händer i samhället, säger Dennis Töllborg.

I mycket av det han har skrivit under senare år riktar han skarp kritik mot dagens akademi.

– I dag är man mer intresserad av image och ackrediteringar än empiri, evidens och att sträva efter att nå sanningen. Jag vill tacka Söderberg för att jag kan fortsätta att jobba med evidensbaserad forskning, säger Dennis Töllborg.

Läs mer om boken Ruinerna hävdar att byggnaden var vacker

AV:

Sidansvarig: Henric Karlsson|Sidan uppdaterades: 2015-05-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gri.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/n//dennis-tollborg-beviljas-medel-for-forskning-inom-rattsvetenskap.cid1422458
Utskriftsdatum: 2018-02-18